Oproep aan de sportliefhebbers

Oproep aan de sportliefhebbers

Beste sportliefhebbers,

 

Al tientallen jaren draaien wij, de Wielersupportersclub-Oostmalle, mee in de top van de cyclocrossorganisaties. De ‘Internationale Sluitingsprijs’ heeft zijn naam niet gestolen, maar dubbel en dik verdiend. Het is momenteel een waardig afsluiter van een spannend veldritseizoen en zal dit ook blijven.

 

Dit jaar hebben wij, na 2 jaar afwezigheid, de eer om Toon Aerts terug aan onze startlijn te verwelkomen. Wij hopen dat jullie hem massaal komen aanmoedigen en hem het gevoel geven dat hij nooit is weggeweest.

 

De laatste tijd stellen wij, jammer genoeg, vast dat heel wat crossen geconfronteerd worden met vandalisme en onsportief gedrag. Als organisator vinden we het ook onze taak om zorg te dragen voor een sportief en veilig verloop van al onze wedstrijden. Heel wat diensten zoals Politie, het Rode Kruis,… en tal van vrijwilligers zullen er toe bijdragen dat alle supporters op een aangename en veilige manier kunnen genieten van het spektakel dat de renners zullen brengen. Ik wil langs deze weg dan ook een oproep aan u allen doen, om uw idolen aan te moedigen op een faire en sportieve manier. Op die manier kan iedereen genieten van dit volksfeest, met respect voor de renners en uw mede-supporters, maar ook met respect voor het prachtig natuurgebied, dat wij jaarlijks mogen gebruiken.

 

De sluitingsprijs is de laatste cross van een weer prachtig en spannend crossseizoen. Voor een aantal renners is dit hun laatste krachtinspanning van het seizoen, maar voor enkelen ook een definitief einde van hun carrière. Zij hangen letterlijk en figuurlijk hun fiets aan de haak. Dit maakt de sluitingsprijs zo speciaal. De sfeer van de sluitingsprijs is dan ook uniek en we maken van deze laatste van het crossseizoen nog een echt volksfeest.

 

Noteer 25 februari dus zeker in jullie agenda! Een echte crossliefhebber mag dit evenement immers niet missen!

 

Tot dan!

 

Mon Leys